четвер, 31 січня 2013 р.

Кучерявий Дмитрик

Відсвяткувавши зимові свята, готуємось до весни. Для випускного готую своєму племіннику вишиванку, яку так і одноіменно назвала "Кучерявий Дмитрик".



вівторок, 22 січня 2013 р.

суботу, 19 січня 2013 р.

Спадщина

Доріжка вишита моєю тіткою Килиною Стукан. Схемку можна знайти в журналі "Українська вишивка" №13. Фото Наталки Скрипниченко



четвер, 10 січня 2013 р.

Беремся за голочки!

Різдво відсвяткували, беремся за вишиття. Наші голочки засумували без роботи. Дошиваю рушник разом з журналом "Українська вишивка" №5.


В роботі мені, як завжди, допомагає Зайка.













середу, 9 січня 2013 р.

Вишивані рукавички

Вишивані рукавички - чудовий новорічний подарунок, який повертає нас у дитинство. Вони можуть бути просто сувеніром, торбинками  для солодощів, приємними дрібничками, які хочется розглядати і милуватися. Байдужими вони не залишать нікого...

вівторок, 8 січня 2013 р.

Зірка - оберіг

Восьмикутна зірка - основний і найбільш потужний оберіг в нашій орнаментальній культурі. Вона символізує єдність двох хрестів, що рухаються у протилежних напрямках, врівноважує світорух, творить гармонію, мир і благодать. Найбільшу оберегову силу має восьмикутна зірка з чотирма парними відрогами як знак Богоматері, символ чистої енергії творення. Червоний колір підсилює цей оберіг , активізуючи фізичну енергію, яка дає можливість людям справлятися з великими фізичними навантаженнями. Матеріал взято з книг Марії Чумарної "Вишивання долі" та "Тайнопис вишивки".

понеділок, 7 січня 2013 р.

У мирі й здоров"ї хай щастя земне до вас завітає і нас не мине!

Щоб прикрасити різдвяний дідух, я вирішила вишити рушничок із зображенням восьмикутної зірки . Оберегова сила підкреслюється магією червоного кольору.